Parolantiellä (Parolassa) kaahataan kolminkertaisella äänennopeudella

Parolan keskustasta Mierolan vanhalle sillalle johtavalla Parolantiellä on 30 km aluerajoitus, mutta tällä tiellä kaahataan liikeneturvallisuutta vaarantaen vähintään yhtä suurella nopeudella kuin samaan suuntaan kulkevalla viereisellä Hattulantiellä jossa on 60 km rajoitus,,,,

Kummallakin tiellä ajetaan noin 60-80 km tunnissa.

Kisoihin, eli näihin aika-ajoihin osallistuu pysäkiltä alkaen toiseen mutkaan asti Vekan bussit, koko radan pituudelle viritetyt scooterit ja -mopoautot. Jälkimmäiset kilpa-ajoneuvot harjoittelevat kaiket illat ja yöt ajaen pakoputket punaisena niskat kyyryssä peräkkäin kuin MotoGp-kisoissa. Mopokuskitkin muistuttavat selkäreppuineen GP-kuskeja joilla on se muovinen selkäkyttyrä.

Ainoa, joka ajaa hallitusti aluerajoituksen mukaan minun lisäkseni on kunnan johtaja Martti Pura joka köröttelee arkisin ”tien tulppana” tunnollisesti +-30 km/h matkalla Mierolan Silta-Kahvioon makkaraperunoille. Kun ajamme tuolla leveällä ja suoralla bulevardilla Martin kanssa peräkkäin, molemmat tasan 30 km/h peräämme muodostuu aina jonoa, ja matkueemme muistuttaa hautaussaattuetta….

Onko järkeä pitää tuo tienpätkä aluerajoituksen 30 km/h piirissä, kun poliisi ei kykene resursseiltaan valvomaan nopeusrajoitusten noudattamista.

Kunnan virkamiehet ja Martti Pura eivät ilmeisesti välitä puuttua koko asiaan vaikka ovatkin hankkineet tuon älyttömän aluerajoituksen ko. tien pätkälle.

Kommentti artikkeliin “Parolantiellä (Parolassa) kaahataan kolminkertaisella äänennopeudella”
 1. Mike sanoo:

  Jumalauta!

  Kehtaatkin arvostella asettamaani nopeusrajoitus, kyse on sentään yksityistiestä, minu, MINUN tiestäni…. helvetti.

  Laitatan nopeusrajoituksen 10 km/h ja muutatan tien nimen, se on tasan varma asia, ”MINISTERIN TIE”.

  Ja, ajokieltomerkki tulee kumpaankin päähän.

  Ja pakollinen Pysähtymismerkki joka 50 m päähän, tasaisin välein… eiköhän kaahailu lopu.

  t: Martti

Jätä kommentti

css.php